Tussen organisaties

Mediation bij conflicten tussen contract- en convenantpartijen

conflicten tussen contractpartijen en overheden - maasmediators
drs. Frans Maas

Samenwerken ontstaat meestal vanuit de positieve gedachte; hoe je beter elkaars kwaliteiten kan benutten. Als het werk eenmaal start zijn de betrokkenen gefocust op hun eigen bijdrage en de relatie met de eigen organisatie. Dit kan leiden tot conflicten tussen de samenwerkende  partijen. Samenwerking staat of valt met de mensen die het in de praktijk van alle dag met elkaar moeten doen. Dat dat weleens mis loopt is dus sowieso niet zo gek.

Conflicten tussen contractpartijen en overheden kun je door arbitrage oplossen of voor de rechter brengen, maar dat is tijdrovend en kostbaar. Ook de uitkomst is onzeker.

Onzeker omdat er veel gebeurd is na het zetten van de handtekening! Bij arbitrage en voor de rechter wordt met name getoetst wat redelijk en billijk is kijkend naar het verleden. En, uiteindelijk wie er gelijk krijgt in het conflict tussen de overheid en de contractpartij. Er wordt minder gekeken naar hoe kunnen partijen het best met elkaar verder in de toekomst. Mediation kan een snellere en meer toekomstgerichte oplossing bieden voor alle  in het conflict betrokken partijen. Je moet vaak nog veel meters met elkaar maken! De buitenwereld wil graag dat het werk klaar komt en zit niet te wachten op wie de zwarte piet krijgt.

Bel voor meer informatie Frans Maas op 06 1414 0079 of mail op maasmediators@ziggo.nl