Binnen de familie

Bij familieconflicten wordt weleens gezegd: ‘ familie krijg je en vrienden zoek je uit!’

Familieconflicten

Binnen je familie moet je vaak de meest ingrijpende beslissingen nemen. Ben je erg afhankelijk van elkaar. Emoties vormen de basis van je familiebanden en op je gevoelens ben je jouw relatie aangegaan. Die gevoelens zijn gegroeid, maar zitten je nu bij conflicten in de weg. Het gesprek wordt hierdoor heel lastig en toch wil je zo graag met elkaar zaken regelen.

familieconflicten-maasmediators-harlingen

MfN mediator Frans Maas

Mediation kan als alle partijen dat willen heel goed en praktisch zijn om conflicten bij bijvoorbeeld een nalatenschap goed af te wikkelen. Om het verleden voor de familie goed af te sluiten en de onderlinge band voor de toekomst te versterken.

Voordelen van mediation bij echtscheiding

De mediator kan helpen om oplossingen te vinden die voor jou en je partner aanvaardbaar zijn.  Hij helpt je bij het maken van afspraken en houdt rekening met de gevoelens van jullie allebei. De gesprekken kunnen plaatsvinden op het kantoor van Frans Maas Mediation te Harlingen. Als je bij een scheiding tegenover elkaar zit in de rechtszaal zal er altijd één van jullie winnen en de ander verliezen. Bij mediation wordt er geprobeerd om de problemen samen op te lossen. Dit geeft de grootste kans op een win-winoplossing  in deze op zich voor jullie vervelende situatie.  Ook naar de toekomst toe is dan makkelijker om de draad weer op te pakken.